hu-hungarian/leirasok/VáltozókEZ A LAP AKTUALITÁSÁT VESZTETTE


[EN] English //i.imgur.com/JUTMruI.png" rel="noopener nofollow" target="_blank">http://i.imgur.com/JUTMruI.png" alt="[HU] Magyar" title="[HU] Magyar">

Változók és Típusaik

A változók adatmorzsák eltárolva a plugin által. Használhatod a programozás primitív típusait, mint string-et (szöveg/betűk), int-et, decimal-at (számok), de minecrafthoz kötődő típusokat is mint a player (játékos), location (lokáció/pozíció) vagy region-t (terület). Az adatok a pluginban vannak eltárolva egy külső adatbázisban a plugin mappájában. Beállíthatod a változók értékét hogy később használhatsd.

Módosítás, Kiolvasás és Használat

Változó értékének megadásához használd a következő parancsot: /cc setvar <név> <érték>. Ezzel a paranccsal könnyen adhatsz meg szöveget vagy számot. De mi van a játékos, pozíció vagy terület változókkal? Lokációt meg lehet adni egy bizonyos szöveges formában, szóval azzal nincs gond. Bármelyik másik típust azonban úgy érhetünk el hogy egyenesen a változóba irányítunk egy parancsot, aminek a visszatérési értéke nekünk kellő érték lesz. (Természetesen CC parancsra gondolok.) Használd a '@' jelet a parancs előtt ha értékadásra szeretnéd használni. Például:

/cc setvar tpCount @cc tp*count*mobs #from:#rg:kertem #to:#warp:farm

Ez a parancs elteleportálja a mobokat (nem-játékos entitánsokat) a kertemből (a megadott 'kertem' regionból) egy előre lehelyezett 'farm' warpra. A mobok megérkeznek, és a parancs eredményül adja az adatot amit kértem tőle (a *count kiegészítéssel), a teleportált entitánsok számát adja így meg. Ezután a 'tpCount' nevű változóba írja az értéket.
De ezt mire lehet használni? Például... információkat kaphatsz a teleportálásról és közzéteheted a történéseket:

/cc bc Figyelem!! %tpCount% állat került a közös farmra, friss husi ingyen!!

Amint entert nyomsz láthatod a parancs eredményét a chatben, de a %tpCount% kifejezés helyett a teleportált állatok száma jelenik meg.
Persze ez egy hülye példa volt, nem sok értelme van. De meg tudod számolni a játékosokat egy regionon, ez hasznos tud lenni. Ez sem hangzik jól? Esetleg később használni feltételként? Mondjuk egy arénában, ami elteleportálja a játékosokat a várakozó szobából ha elérték a résztvevő számot amennyivel indulni lehet? Szerintem így már egész használható. A feltételek még nincsenek kimunkálva (fejlesztés alatt állnak), tehát még nem használható, de változókat már használhatsz parancsokban '%%' jelek között.
Így:

/mute %jatekos%
/broadcast Heló, változót használok egy alap bukkitos parancsban: %énVáltozóm%


Érték visszaadó parancsok nem használható direktben:

/broadcast @cc tp*count #from:.. #to:... mob teleportálva!

Mégpedig azért, mert ahogy látod szóközök választják el a parancs paramétereit és a CleverCommand plugin nem fogja tudni kitalálni hol ér véget a meghívandó parancs (@), és hol folytatódik a broadcast szövege. Habár ez talán működhet a következő módon (terv):

/broadcast @{cc tp*count #from:.. #to:..} mob teleportálva!

De mégegyszer, ez egyenlőre csak egy ötlet.


Comments

Posts Quoted:
Reply
Clear All Quotes