hu-hungarian/leirasok/Addonok

általánosságban

[EN] English //i.imgur.com/JUTMruI.png" rel="noopener nofollow" target="_blank">http://i.imgur.com/JUTMruI.png" alt="[HU] Magyar" title="[HU] Magyar">

Addonok általánosságban


Az addonok ... pluginok ehhez a pluginhoz : ) Pár addon már letölthető, ezek új parancsokat és holmit adnak a CleverCommandhoz. Például a szerveroldali WorldEdit is egy addon, csak be van építve, tehát a plugin már tartalmazza a kódját. Vannak külső addonok, mint a BlockCommands, ami megadja a lehetőséget hogy parancsokat adj a blokkokhoz, és ha valaki a blokkra kattint lefuttatja őket. A ZureHook addon, másik példaként hozva, kapcsolatot teremt a CleverCommands és a ZureZones pluginok között, tehát elérhető válnak a zure zónák információi is, paraméterként is használhatóak a cc parancsokban, például teleportálásra. Az addonok sok mindenre jók. Most csak egy kevés van kint, és még kevesebb van kész teljesen, de idővel több lesz, és remélem majd lesznek addonok amiket nem csak én írok hanem ti is : )

telepítés

Telepítés


Töltsd le az addon .jar fájlját, és tedd a "plugins\CleverCommand" mappába, véletlen se a "plugins" mappába. Ha beraktad indítsd újra a szerver, ekkor a CleverCommand betölti az összes addont a mappájából.
Hogy megnézd a betöltött addonokat használd a /cc addons parancsot.
Részletesebb plugin információért: /cc addon <name>

fejlesztőknek

Fejlesztők számára


Az addonok egy Addon osztályt használnak, akárcsak a bukkit pluginok a JavaPlugin osztályt. Az osztály neve ez esetben 'CCAddon'. Legalább egy osztályt létre kell hoznod a .jar fájlban ami alosztája. Ez majd kérdezi az addon nevét, verzió számát és egyebeket abstract metódusokban. Megírhatod az onEnabled és onDisable metódusokat is akárcsak a pluginok esetében. Ami más lesz, hogy hozzá kell jutnod a CleverCommands pluginhoz, és regisztrálni a dolgokat, használni az osztályait. Vannak metódusok a CCAddon osztályban amelyeket hasznos tudni:

 • .onRecognized() - ez akkor lesz meghívva amikor a plugin detektálja az addon osztályt
 • .onEnable() - ez pedig miután az összes .jar fájlból kiírta az Addon osztályokat
 • .onDisable() - ez mikor a pluginnak ki kéne kapcsolnia magát
 • .isEnabled() - válasz hogy a plugin fut-e
 • .getPlugin() - visszaadja a CleverCommand plugin magot (JavaPlugin)
 • .getCore() - főleg erre lesz szükséged, ez a plugin héj, nagyjából ez tartalmaz mindent

A lenti adatok idejét múltak, ezek a funkciók már nincsenek használatban!


 • .onCleverCommand(...) - meghívódik amikor egy /cc parancsot használ valaki, a plugin addont keres az akció végrehajtására
 • .onCleverCommand_test(...) - meghívódik amikor egy /cc test parancsot használ valaki, a plugin addont keres a teszt végrehajtására

Az addonokkal kapcsolatban több minden is változott. Ezek gyorsan összefoglalva:


 • Kötelező az addon.yml használata!
  • name: <addon-név>
  • main: <CCAddon osztály elérési útja>
  • depend: <szükségelt addon 1>, <szükségelt addon 2> ..
   • Figyelem! A szükségelt addonok ténylegesen addonokra vonatkoznak, a szükségelt pluginok kikereséséről az addonnak kell gondoskodnia!
 • A cc parancskezelés módja változott!
  • A CCAddon osztály absztrakt metódusai helyett egy új osztály kezeli a parancsokat, ez pedig az AddonExecutor osztály. Egy ilyen objektumot létrehozva definiálhatjuk benne a parancsok végrehajtását, csakúgy, mint a bukkitos Executor interface esetében. A parancsvégrehajtó objektumunk aktiválásához ne felejtsük el regisztrálni azt, használjuk a .register() metódust. Az objektum bármikor le is választható a parancsvégrehajtó rendszerről a .unregister() metódus meghívásával.


<< nézd meg az addonkészítő útmutatót >>
\ az útmutató nincs lefordítva, angol nyelvű /


Comments

Posts Quoted:
Reply
Clear All Quotes