hu-hungarian/Főoldal

Clever Command


:: English :: Hungarian ::

Version: 0.8.9
Utolsó frissítés: AddOn Frissítés
Következő frissíés: <névtelen>
changelog

 Ez a plugin rendkívül hatékony, akár a felhasználási sokszínűségét nézzük, akár azt hogy flexibilis, alkalmazkodó kódja és fejlett addonkezelő rendszere van. Először is, ez a plugin új utat nyit az automatizált dolgok elvégzésére a szerveren. Parancsai okosak és sokféle paraméterekkel működnek. Amint végeztek küldenek egy visszatérési értéket. Hogy milyen értéket az a felhasználó igényei szerint változhat. Például az új teleport parancs (/cc tp) képes játékosokat, mobokat és elejtett itemeket egy régióból egy warp-ra teleportálni, vagy akár egy játékos egyik kiválasztott home-jára. A teleportálás után küldi a visszatérési értéket, amely lehet a teleportált entitánsok száma, a nevük listája, vagy maguk az entitánsok listája. Ezek a visszatérési értékek használhatóak egyéb parancsokban feltételként (hogy a parancs végrehajtódjon-e vagy sem), de komolyabb szerephez is jutnak más bizonyos addons használata során, mint például script-készítés esetében. Erre a ScriptEngine és a BlockScripts addon szükséges, de a játékbeli változók (amik a visszatérési értékeket tárolják) természetesen elérhetőek minden addon és plugin számára.

Tehát ez a plugin alapvetően részletes parancsokkal szolgál speciális teleportálás, közvetítés (broadcast) vagy ölés (kill) feladatokra. Ez a 3 parancs is már sok különféle alkalmazásban előfordulhat, például arénák és eventek esetében. A visszatérési értékek használhatóak az event irányítására, például megszámolhatjuk a játékosok számát (/cc count) egy region-ban és ezt a számot használva eldönthetjük hogy teleportálni szeretnénk-e a játékosokat vagy ott szeretnénk hagyni őket ahol vannak és tudtunkra adni, hogy nincsenek elegen az event kezdéséhez. Persze ezek a feltétel irányította parancs nem az éppen online lévő staff kisegítésére hivatottak, hanem automatizált parancsok pl. commandblock-okba, vagy a ServerSigns plugin által blokkra tett parancsok esetére hasznos .. vagy még komplexebb scriptek, mint a ScriptBlock (BlockScripts addon) esetében.

A legtöbb megemlített dolog központilag a CleverCommands plugin (mag) képességei. Viszont addonokat használva a lehetőségek végtelenek. Esetleg programozó vagy (vagy ingame kódoló)? Akkor tetszeni fog a ScriptEngine és a BlockScripts addon! Érdekesek lehetnek számodra akkor is ha csak commandblock-okkal dolgozol. Vess rájuk egy pillantást. Szeretnél saját tárgyakat? Mit gondolsz egy csekk tárgyról ami pénzt tárol? Script tárgyak? Egy speciális kard mágikus képességgel? De lehet hogy a saját blokkok érdekelnek... gépek készítése? Szereted a masinákat? Szerintem menők... egy blokk ami váltakozó redstone jelet generál... vagy egy blokk ami XOR logikai kapuként viselkedik 1 blokk méretben? Szerintem jól hangzik. Hmmh mi van még... tervezek egy Library (könyvtár) nevű addont. Felötlött már benned a gondolat hogy a könyvespolcokat könyvek tárolására kéne használni? Hát mi másra valók a könyvespolcok?! Ezel a Library addonnal ez is lehetséges lesz. A CleverCommand plugin interface-ekkel és api-kkal is szolgál, hogy a bonyolult dolgok is egyszerűbbé váljanak. Az általam írt addonok pedig szintén követik ezt az elvet. Ha szeretnél írni egy plugint talán egy CC addont kéne írnod helyette! Csekkold meg mit kínál a CleverCommand a fejlesztők számára. {ezek összefoglalására még nem készült lap}.

Jelenleg működő funkciók

 • Változók kezelése ingame:
  • String (szöveg)
  • Number (szám)
  • Double (nem egész szám)
  • Lokáció
  • Terület
 • Változók használata parancsokban!
 • Szerveroldali WorldEdit
 • Játékos klikk szimulálás
 • Terület, lokáció használata parancsokban
 • Klikk szimulálás - karok meghúzása!

Tervezett funkciók

 • Változó tömbök, listák
 • Változók és változólisták beállításainak módosítása
 • Saját Parancs Bank

Cikkek és Oldalak

Gyakran ismételt kérdések

Látogassal el a FAQ oldalra, hogy megtekintsd a legsűrűbben feltett kérdéseket és válaszaikat.

Hiba bejelentés

Egyenlőre előfordulhatnak hibák, sőt, nagyon is valószínű hogy összefuthatsz eggyel. Jelenleg nagyon fejlesztési fázisban van a plugin, így ha bejelentesz egy hibát, lehet, hogy már ki is van javítva és a következő verzióban már nem találkozol vele. A hibák bejelentésének később lesz fontosabb szerepe, mikor a plugin béta verzióba ér.

Javaslatok, ötletek

Ha bármilyen javaslatod vagy ötleted van a pluginnal kapcsolatban, akkor szívesen meghallgatom. Szinte mindig dolgozom ezen a pluginon, állandóan kerül bele új funkció, ha elmondod az ötletedet és hasznosnak találom akkor bekerülhet a pluginba. Ha pedig programozó vagy akkor megírhatod addonként is :)


Comments

Posts Quoted:
Reply
Clear All Quotes