TARDIS

747 - Not inside the tardis when you are. Bug?

Have you checked the TARDIS FAQs? http://eccentricdevotion.github.io/TARDIS/faqs.html

TARDIS version (use the /tardis version command):
Current Beta 2 1.7.9

CraftBukkit version (use the /tardis version command):
spigot 1.7.9
What steps will reproduce the problem?
1. Walking inside tardis.
2.
3.

What is the expected output? What do you see instead?
A message saying I am not inside the tardis even though I am inside and have walked through the tardis box door.

Do you have an error log of what happened? If so, attach it to this ticket, or use a paste - http://dev.bukkit.org/paste/

User When Change
eccentricnz Jul 13, 2014 at 07:28 UTC Changed status from Started to Fixed
eccentricnz Jun 15, 2014 at 22:41 UTC Changed status from Replied to Started
airomis Jun 11, 2014 at 18:01 UTC Changed status from Waiting to Replied
eccentricnz Jun 07, 2014 at 22:20 UTC Changed status from New to Waiting
_Magno20_ Jun 07, 2014 at 19:24 UTC Create

You must login to post a comment. Don't have an account? Register to get one!

  • Avatar of eccentricnz eccentricnz Jun 16, 2014 at 07:18 UTC - 0 likes

    Fixed occupation not being set and other issues if the default world name does not contain "TARDIS"

    TARDIS v2.9.1 build #905 and higher - get it from the TARDIS Jenkins server

    Last edited Jun 16, 2014 by eccentricnz

    BFAK:90604773,b4832901eb55c7659c3cbf87df08cd6ab2482d93419fbc71639d5afa8ba7e67c

  • Avatar of eccentricnz eccentricnz Jun 15, 2014 at 22:41 UTC - 0 likes

    @Murreey: Go

    Thanks for finding that, have fixed it, will be in the next build later today.

  • Avatar of Murreey Murreey Jun 15, 2014 at 11:49 UTC - 0 likes

    Think I've figured it out, it's something to do with the default_world feature. Here's the exact steps I took that makes it happen everytime:

    1. Fresh install of Bukkit, with just the 3 TARDIS jars (no Multiverse)
    2. Boot server to generate the files, you'll get the message "Create Worlds was disabled"
    3. Shut server
    4. Edit TARDIS config.yml, set default_world to true, and the name to anything other than TARDIS_TimeVortex.
    5. Start server, it will create the Default World
    6. Create TARDIS and step inside, says you aren't inside (you'll also be facing the door rather than the console)
  • Avatar of WonkoTheSane1 WonkoTheSane1 Jun 15, 2014 at 04:28 UTC - 0 likes

    My production server is running CB 1.7.9R0.2 and TARDIS build #903. I'm not having this issue with my TARDIS.

    @Murreey: Go @_Magno20_: Go

    Is it a brand new TARDIS or an existing one? Is it possible something in the database is messed up? Would either one of you be able to create a fresh TARDIS on your servers or a test server to see if it's still happening? That may help narrow it down a bit.

  • Avatar of eccentricnz eccentricnz Jun 15, 2014 at 03:13 UTC - 0 likes

    Fresh server install, minimal plugins, no problems...

  • Avatar of Murreey Murreey Jun 14, 2014 at 23:13 UTC - 0 likes

    I'm experiencing the exact same bug, I'm running Tardis 2.9-b900, Bukkit 1.7.9-R0.1.

    Right click to open TARDIS door, step through then run /tardis inside, it says nobody is inside.

    It registers fine if you use shift right click with the key, rather than the step inside mechanic.

    Happens even when I have no other plugins on the server except Multiverse and on a completely fresh install of Bukkit, I'm not using SQL either.

    Last edited Jun 14, 2014 by Murreey
  • Avatar of eccentricnz eccentricnz Jun 14, 2014 at 22:49 UTC - 0 likes

    Still cannot reproduce this using the same builds as you are. Walking into the TARDIS sets my status to occupied and allows me to use all the TARDIS functions without issue.

    It sounds like there is something different about your setup... do you:

    1. use sqlite of mysql?
    2. have enough RAM assigned to the server?
    3. any other plugins that might affect the issue?
  • Avatar of _Magno20_ _Magno20_ Jun 14, 2014 at 15:28 UTC - 0 likes

    This server is running CraftBukkit version git-Spigot-1493 (MC: 1.7.9) (Implementing API version 1.7.9-R0.3-SNAPSHOT)

    [TARDIS] You are running TARDIS version: 2.9-b900 with CraftBukkit git-Spigot-1493 (MC: 1.7.9)

    I am also submitting this crash log to as I keep getting server crashes from the tardis every now and again : http://pastebin.com/tyzjKmXW

    I have enabled the tardis walk in feature and when I walk through the exterior to the interior it does not register that I am inside so I have disabled that so you need to use the key and it registers me being inside. I am guessing it's a bug with the walk in mode. (This is not related to the crash)

    BFAK:90706480,0adaefd15b24bd58da1182d21b5a5cdc39a275ff47b26650a78d97995ada36d2

  • Avatar of airomis airomis Jun 13, 2014 at 19:17 UTC - 0 likes

    yes because your not entering the tardis in a way that the plugin can see to update the data base you will need to do an occupy if your going to do that its not really a bug because it is not a known function inn the plugin

  • Avatar of Dronaman Dronaman Jun 13, 2014 at 17:39 UTC - 0 likes

    I've had this bug before, but it was only because I had set my home inside the TARDIS, then I went in and tried to fly it, and displayed THAT message.

    Plugin, plugin, y u no work. < Having troubles with the plugin.yml. Apparently it's 'not valid'.

Facts

Last updated
Jul 13, 2014
Reported
Jun 07, 2014
Status
Fixed - Developer made requested changes. QA should verify.
Type
Defect - A shortcoming, fault, or imperfection
Priority
Medium - Normal priority.
Votes
0

Reported by

Possible assignees