Multiworld

143 - End Portals suddenly stopped working

>>What steps will reproduce the problem?

Some players finished the end portal, but the working portal failed to teleport them or admin anywhere.   
I finished the endereyes on a second end portal and although activated, no portal action.
Also tried placing end portal blocks but those didn't teleport either.

I checked the config.yml and the settings for endPortalHandler look good.

Also I tried rehooking the worlds using the "/mw link-end <world1> <world2>" command but it doesn't help.
   
Server was on previous version of MW, so also I tried updating to latest but no difference.

> What version of the product are you using?

I'm having this problem with both the current pluggin version and the previous version.   

> What version of the craftbukkit/bukkit are you using?

The server is using 1.6.4-2.0 craftbukkit.

> Do you have an error log of what happened?

There is no error reported in the log when the end portal attempts take place.

> Please provide the result of /mw debug below:

git-Bukkit-1.6.4-R2.0-b2918jnks
Multiworld 4.6.4

False False False WorldSpawnHandler
True True True NetherPortalHandler
False False False GameModeChancer
True True True EnderChestBlokker
True True True EndPortalHandler
False False False WorldChatSeperatorPlugin

User When Change
unixrules Jan 13, 2014 at 23:51 UTC Changed status from Waiting to Replied
ferrybig Dec 16, 2013 at 10:07 UTC Changed status from New to Waiting
unixrules Nov 22, 2013 at 03:56 UTC Create

You must login to post a comment. Don't have an account? Register to get one!

  • 5 comments
  • Avatar of Waester Waester Jan 27, 2014 at 12:46 UTC - 0 likes

    I can confirm that End Portal in other then the main world does not work anymore

  • Avatar of unixrules unixrules Jan 13, 2014 at 23:54 UTC - 0 likes

    2nd update on config

    options: debug: true difficulty: 2 locale: en_US usecreativemode: false usecreativemodeinv: false blockEnderChestInCrea: true useEndPortalHandler: true useportalhandler: true useWorldSpawnHandler: false useWorldChatSeperator: false

    world172: seed: 0 worldgen: Normal options: '' difficulty: 2 autoload: true netherportal: world172_nether endportal: world172_the_end

    world172_nether: seed: 925484626 worldgen: Nether options: '' difficulty: 2 autoload: true netherportal: world172

    world172_the_end: seed: 925484626 worldgen: The_End options: '' difficulty: 2 autoload: true endportal: world172

  • Avatar of unixrules unixrules Jan 13, 2014 at 23:51 UTC - 0 likes

    I had a more detailed post I was making that got narfed, but in summary this is still a problem in 1.7.2.

    Also, something, perhaps trying to add end portal linkages is breaking the nether portal linkage even after it was working correctly.

    Also, the end portal in the end is linking to a netherportal in the main world, although the portal linkage commands were issued properly.

    And here is some info from the log that shows that the end portal entry is detected, there just is no teleportation happening...


    [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got PortalType.END. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] [PortalType.END] used for user unixrules to get to world world172_the_end [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got PortalType.END. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] [PortalType.END] used for user unixrules to get to world world172_the_end [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got PortalType.END. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] [PortalType.END] used for user unixrules to get to world world172_the_end [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372. [17:20:49] [Server thread/INFO]: [MultiWorld] [PortalHandler] got portal 1 for location -21.83804256742555,31.68349045384581,-578.2566330124372.

  • Avatar of ferrybig ferrybig Dec 16, 2013 at 10:04 UTC - 0 likes

    @unixrules: Go

    end portals have the bug that they only work when the feets of the character are inside, duo to faulty detection of them

    Can I get your config?

    Last edited Dec 16, 2013 by ferrybig

    http://forums.bukkit.org/threads/request-saying-its-broke-doesnt-help-solve-the-issue.839/page-2 I also host an server that is dutch/english, ip: partycafe.mchost.org

  • Avatar of unixrules unixrules Nov 22, 2013 at 05:08 UTC - 0 likes

    Probably shouldn't have used the word "suddenly" in the title, since the issue may have always existed, just unseen due to lack of end portals.

    Also I should mention that nether portals are working fine.

  • 5 comments

Facts

Last updated
Jan 13, 2014
Reported
Nov 22, 2013
Status
Replied - Someone has replied after waiting for more information.
Type
Defect - A shortcoming, fault, or imperfection
Priority
Medium - Normal priority.
Votes
0

Reported by

Possible assignees